Apa rece sau Apa calda: Una dintre ele este daunatoare pentru sanatatea ta

Este important sa consumi o cantitate suficienta de apa pentru a evita deshidratarea.

Acum, exista o dezbatere continua cu privire la tipul de apa pe care oamenii ar trebui sa il consume. In timp ce alegerea evidenta pentru majoritatea oamenilor este apa rece, exista, de asemenea, cercetari care sustin si faptul ca ar trebui sa bem apa calda.

Potrivit ziarului Daily Nutrition News, cei care beau apa care este de 27 pana la 41 de grade Celsius s-ar putea sa faca mai mult rau corpului lor. Daca bei apa rece, cresti riscul de imbolnavire. Motivul pentru aceasta este ca apa rece scade functia sistemului imunitar, cauzata de crearea de exces de mucus in organism din cauza consumului de apa rece.

In plus, cercetarile din Jurnalul European de Cercetare Farmaceutica si Medicala au aratat ca consumul de apa rece la aceasta temperatura poate face ca vasele de sange sa devina mai mici si sa iti limiteze capacitatea de a digera alimente in mod corespunzator.

Motive pentru a bea apa calda

Acum, cand te-am informat de cateva motive pentru a evita sa bei apa rece, iti voi da cateva motive bune pentru a bea apa calda. Primul motiv este ca iti curata digestia, spune Stella Metsovas, nutritionist clinician si expert in domeniul sanatatii alimentare si a stiintelor nutritionale.

Metsovas afirma ca apa calda ajuta la ruperea alimentelor din stomac si la mentinerea sistemului digestiv. Ea adauga ca oamenii care beau un pahar de apa rece dupa masa vor intari de fapt alimentele consumate care creeaza un depozit de grasime in intestin.

Amelioreaza durerea

Conform Healthline, apa calda este benefica pentru crampe, deoarece ajuta la cresterea fluxului sanguin la nivelul pielii si, de asemenea, ajuta la relaxarea crampelor musculare.

Opreste imbatranirea prematura

Toxinele din organism au capacitatea de a accelera procesul de imbatranire. Dar, potrivit lui Metsovas, apa calda poate schimba asta. Aceasta poate ajuta la repararea celulelor pielii care pot spori elasticitatea. Ea adauga ca femeile vor beneficia intotdeauna din consumul de apa calda deoarece au mai multi hormoni.

Reduce nivelul de stres

Potrivit unui studiu publicat in revista Psychopharmacology, consumul de apa calda ajuta la ameliorarea sistemului nervos central; s-ar putea sa te simti mai putin anxios dupa un pahar. De asemenea, studiul sugereaza sa bei un pahar de lapte cald dupa apa calda.