Ceapa este un remediu natural pentru multe boli. Iată cum o puteți folosi

Ceapa este un remediu natural foarte versatil, datorita faptului ca este plină de antiseptice si antibiotice, precum și are un conținutului ridicat de sulf. De asemenea, vă ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi ce provoacă boli cronice, cum ar fi cancerul.

Ceapa poate stimula imunitatea, stopează senzația de voma, tratează afecțiunile respiratorii și ajută la tratarea diabetului zaharat, afecțiunilor cardiace, scădere colesterolului sau artrită.

Acestea au fost folosite de de-a lungul timpului pentru a trata răcelile și gripa și chiar Organizația Mondială a Sănătății recunosc acum ceapa ca o modalitate bună de ameliorare a infecțiilor respiratorii, a bronșitei, a tusei și a congestiei pulmonare.

Iată câteva modalități inedite de utilizare a cepei pentru afecțiuni comune:

Tuse

Feliați o ceapă în jumătate și puneți o lingură de zahăr brun peste fiecare felie și acoperiți-le timp de o oră. Inhalați acest miros de două ori pe zi pentru a scăpa de tus. Sulful din ceapă are proprietăți anti-bacteriene care ucid microbii ce provoacă tusea.

Sulful funcționează de asemenea ca agent de detoxifiere pentru a elibera toxinele în organism. Proprietățile antiinflamatorii reduc simptomele și inflamațiile care apar în timpul unei tuse.

Luptă împotriva căderii părului

Se fierbe puțină apă cu ceapă și se folosește ca o clătire înainte de șampon pentru a împiedica căderii părului și a crește părul. Proprietățile sale antimicrobiene vor opri mătreața și vor promova o creștere nouă, în timp ce antioxidanții vor opri căderea părului și, de asemenea, îl vor ajuta să crească și să devină mai puternic.

Ameliorează congestia toracică

Zdrobiți o ceapă și faceți o pastă adăugând ulei de nucă de cocos. Puneți-vă pasta pe piept și acoperiți-l cu un prosop. Ceapa funcționează ca un antibiotic natural și întărește sistemul imunitar. Vaporii care vin de la ceapă, de asemenea, acționează ca un expectorant pentru a elibera mucoasa din piept care provoacă tusea.

Elimină colicile

Pentru a calma un bebeluș de colici, dați-le o linguriță de ceai de ceapă în fiecare oră până când se liniștesc. Ceapa are proprietăți care vor relaxa mușchii, vor întări stomacul și vor regla digestia. Se fierbe o ceapă galbenă cubulețată în apă și se lasă să se răcească înainte de drenare.