Cum să adormi în doar un minut

Dacă aveți stare de anxietate sau dacă sunteți stresat înainte de un eveniment important, adormirea și starea de adormire ar putea fi o problemă. Încercați următoarea metodă pentru a vă liniști nervii și pentru a vă odihni.

Se numește metoda “4-7-8” . Aceasta este ceea ce trebuie să faceți:

1. Respirați liniștit pe nas pentru 4 secunde.

2. Țineți respirația timp de 7 secunde.

3. Respirați încet pe gură timp de 8 secunde.

Este foarte simplu. Poate suna nebunesc, dar chiar functionează.

Cum funcționează?

Când sunteți stresat sau anxios, cantitatea de adrenalină din sânge crește și respirația devine mai rapidă și mai ușoară. Acest exercițiu de respirație acționează ca un fel de sedativ. În mod deliberat încetinirea respirației în acest mod forțează ritmul inimii tale să încetinească, făcându-te să te calmezi foarte repede; este o fiziologie simplă!

Același exercițiu vă ajută să vă liniștiți mintea, pur și simplu pentru că vă face să vă concentrați în întregime asupra respirației. Nu îți dai seama, dar în acest moment sistemul nervos central își reduce treptat activitatea și senzațiile de anxietate dispar. Orice neurolog poate confirma acest lucru pentru tine.Rezultatul este ca tot corpul se relaxeaza.

În ceea ce privește viteza și forța efectului fizic pe care îl are, exercițiul este similar cu un anestezic. A fost investigat de doctorul Harvard Andrew Weil , care a descoperit că metoda “4-7-8” a fost cunoscută yoghinilor indieni timp de câteva secole. Ei o foloseau în timpul practicării meditației pentru a obține o stare de relaxare completă. Este sigur să spunem, prin urmare, că este complet inofensivă.

Când vă poate fi utilă, în mod special?

Dacă te trezești noaptea târziu pentru că ai nevoie la toaletă sau ai visat ceva urât, de exemplu, te va ajuta. Același lucru este valabil și atunci când vă simțiți nervos înainte de un concurs sau de un eveniment important de viață.

Pentru un efect mai bun, puteți folosi de asemenea și această “poțiune de dormit”.Aveți nevoie de 1/4 lingura de miere, 1/8 lingură de sare de mare, 1 lingură de ulei de nucă de cocos.Puteți să înghițiți acest amestec așa cum este el sau să-l adăugați într-un pahar de apă caldă – efectul ar fi același.Aceste ingrediente nu numai că vor avea un efect deosebit asupra sănătății dvs., dar vor reduce și vârfurile de cortizol care vă împiedică capacitatea de a dormi și de a vă trezi în timpul nopții.