10 utilizări ale bicarbonatului de sodiu despre care nu știai sigur

Citiți acest articol pentru a vedea cum îl puteți utiliza în orice fel doriți.Vom prezenta în continuare câteva utilizări surprinzătoare pe care le are bicarbonatul de sodiu și pe care trebuie să le încercați.

1. Ameliorarea picioarelor umflate.

După vârsta de 30 de ani, oamenii încep să se confrunte cu umflarea picioarelor. De regulă, acest lucru se întâmplă din cauza unei cantități excesive de sare în țesuturile organismului. Bicarbonatul de sodiu ajută la scăderea picioarelor umflate.

Se amestecă 1,5 linguriță de bicarbonat de sodiu cu 1 cană de apă clocotită. Țineți picioarele în această soluție caldă. Aplicați folie de plastic pe picioare. Puneți șosete uscate. Le puteți lăsa toată noaptea. În 8 ore, veți vedea cu siguranță rezultatele.

2. Exfoliant și luptător împotriva punctelor negre.

Bicarbonatul de sodiu vă ajută să neutralizați pH-ul pielii, așa că va începe să producă mai puțin ulei și, în cele din urmă, vă vor dispărea negre.Amestecați bicarbonatul de sodiu și apă pentru a forma o pastă.Stropiți-vă fața cu apă caldă pentru a vă deschide porii.Aplicați pasta pe fața dumneavoastră, concentrându-vă asupra punctelor negre.Apoi masați pasta în piele și lăsați-o să acționeze pentru un minut.Clătiți fața cu apă caldă, pentru a îndepărta pasta și stropiți-vă fața cu apă rece după.

3. Îndepărtarea petelor persistente de pe haine.

Pentru a elimina petele galbene de transpirație , amestecați 2 linguri de bicarbonat de sodiu, 4 linguri de peroxid de hidrogen și 1 lingură de detergent lichid. Aplicați amestecul pe pete și lăsați-l timp de 15-20 minute. Aveți grijă cu țesături subțiri precum lenjeria de corp. Nu utilizați această substanță prea des, deoarece țesătura se poate rupe.

Petele de iarbă și de sânge de pe blugi pot fi îndepărtate cu bicarbonat de sodiu dizolvat într-o cantitate mică de apă caldă. Puneți acest amestec în material folosind o perie și lăsați-l timp de 30 de minute. Apoi spălați și clătiți bine.
Bicarbonatul de sodiu se ocupă și de pete grase de pe jachete din poliamidă sau poliester. Înainte de a vă spăla hainele, umeziți petele cu apă și frecați cu bicarbonat de sodiu pe ele. Așteptați 15 minute și apoi spălați jacheta ca de obicei.

4. Păstrarea culorii verzi a broccolilor fierți.

Pentru a păstra broccoli verde luminos în timpul gătitului, adăugați 1 lingură de bicarbonat de sodiu la tigaie cu apă. Legumele tale vor arata foarte gustoase.

5. Repararea ceramicii crăpate.

Dacă amestecați bicarbonat de sodiu și adeziv (1: 1), veți obține o pastă care se ocupă excelent cu fisurile din plăci și alte suprafețe ceramice.

6. Pentru a scăpa de petele albe de pe tablă.

Pentru a scăpa de pete albe pe tablă, va trebui să-l frecați cu un burete umezit în apă cu bicarbonat de sodiu.

7. Îndepărtarea pesticidelor din legume și fructe.

Pentru a îndepărta pesticidele și ceara din fructe și legume, puneți-le într-o soluție de bicarbonat de sodiu (1 lingură de bicarbonat de sodiu și 33 ml de apă) timp de 15-20 minute.Nu vor afecta gustul lor cu nimic.

8. Materialul moale.

Hainele dvs. devin mai moi dacă le înmuiați într-o soluție de bicarbonat de sodiu timp de 24 de ore înainte de spălare. Veți avea nevoie de 1-1,5 linguri de bicarbonat de sodiu pentru 170 ml de apă. Veți vedea că hainele dvs. devin mai curate, deoarece bicarbonatul de sodiu dublează efectul detergentului.

9. Curățarea tălpilor de pantofi albi ca nouă.

Se amestecă 2 linguri de bicarbonat de sodiu, 1 lingură de peroxid de hidrogen și 1 lingură de apă. Aplicați ușor amestecul pe tălpi cu o perie mică pentru a le curăța.

10. O baie relaxantă după un antrenament fizic.

O baie de bicarbonat de sodiu poate ameliora durerea musculară după un antrenament bun. Se toarnă 1/2 pachet de bicarbonat de sodiu în apă clocotită și se așteaptă până se dizolvă. Apoi adăugați această soluție în cadă peste apă. O înmuiere de 20 de minute vă va ajuta să vă relaxați și să vă hidratați pielea.