Medicii ginecologi spun ce-i enervează foarte tare la pacientele lor

Pentru a fi ginecolog, trebuie să ai o chemare. Fața și mâinile tale se află constant în părțile private ale femeilor și ești responsabil de sănătatea acestora.

Ginecologia se ocupă de organele reproducătoare, de sarcină și naștere. Ca oricine care are un job ce presupune interacțiunea cu un public general, ginecologii au și ei parte de specimene de oameni care-i scot din sărite.

Iată câteva chestii care-i deranjează pe ginecologi, așa că data viitoare când mergi la ginecolog, gândește-te că programarea o să decurgă ok pentru amândoi.

1. Nu-ți anula programarea doar pentru că ești la menstruație. Ginecologul știe ce înseamnă asta, nu-i nicio rușine!

2. Nu te auto-diagnostica. Internetul te informează, dar nu te tratează, chiar dacă e ușor să găsești simptome. Nu ești medic, iar dacă crezi că ceva e aiurea, mergi și fă o programare!

3. Fiecare femeie știe că trebuie să stea în poziția corectă pe masa de ginecologie. Poți să te urci singură deja.

4. Treaba unui ginecolog e să intre în contact cu părțile intime ale femeii. O mulțime de femei se simt rușinate să vorbească despre lucrurile care li se întâmplă acolo jos, dar nu trebuie. Ginecologul nu te critică, el trebuie să știe ce ți se întâmplă.

5. Examenul pelvian și Papanicolau salvează vieți. La fiecare trei ani, trebuie să faci un test Papanicolau, care se face simplu și rapid, iar dacă nu-l faci, ginecologului nu-i va plăcea asta.

6. Când mergi la un ginecolog nou, spune-i dacă ai avut copii, dacă ai făcut cezariană sau ai născut natural. E important ca el să știe chestia asta.

7. Nu lua în considerare oric sfat medical de pe internet . Doar pentru că o mămică a avut o dietă fără gluten în timpul sarcinii nu înseamnă că asta ți se potrivește și ție.

8. Există multe femei care preferă medici ginecologi femei. Nu te duce fără să știi dacă ginecologul tău e femeie sau bărbat.

9. Fii deschisă în legătură cu viața ta intimă. Medicul ginecolog trebuie să știe toate lucrurile care te deranjează. Ginecologii văd și aud lucruri ciudate tot timpul, nu ești singura care poate avea chestii dubioase de spus