Ce se întâmplă cu corpul tău dacă nu mai mănânci pâine

Dietele fără carbohidrați cresc în popularitate și renunțarea la făină este considerată un pas important spre un stil de viață sănătos. Mii de bloggeri împărtășesc în mod regulat povestiri despre ceea ce sa schimbat în viața lor de când au renunțat la produsele făinoase și rezultatele lor sunt uimitoare: pielea se îmbunătățește, scad în greutatea, sunt plini de energie. Dar este adevărat?

Pâine albă vs. pâine neagră

Nu se pune problema la pâinea integrală de cereale și, făcută din secară, fulgi de ovăz sau tărâțe. Un astfel de produs este benefic pentru organism.

Nu e de mirare că o persoană poate trăi destul de mult consumând doar o pâine neagră și apă. Dar când vine vorba de pâine albă, lucrurile stau complet diferit. În secolul al XX-lea, făina a început să fie produsă în mod industrial și calitatea sa a scăzut semnificativ. Prin urmare, se recomandă evitarea pâinii albe.

Ce se întâmplă cu corpul tău dacă nu mai mănânci pâine

Lipsa proprietăților benefice

Boabele de grâu sunt bogate în vitamine, dar toate substanțele nutritive din procesul de prelucrare a cerealelor și transformarea lor în făină le face să își piardă calitatea. Făina albă de cea mai bună calitate păstrează numai aproximativ 30% substanțe utile, care, după 2 săptămâni, nu mai sunt active. Și care este termenul de valabilitate al făinii? 12 luni.

Toxicitate

În lumea modernă, grâul este cultivat pe o scară imensă. Pentru a obține mai mult și mai repede, este presărat cu pesticide și pentru a scăpa de rozătoare și ciuperci – este tratat cu diferiți compuși chimici. Pentru făină albă, producătorii folosesc pentru albire peroxid de benzoil, pirosulfat de sodiu și calciu, dioxidul de clor.

Erupție cutanată

Suntem ceea ce mâncăm. De regulă, persoanele intolerante la gluten prezintă aceste probleme. Glutenul se depune pe pereții intestinului, afecâtându-l. În timp, funcția de absorbție a nutrienților de către aceste fibre este perturbată. Prin urmare, înainte de a merge la dermatlog, examinați-vă dieta.

Probleme digestive

Pâinea integrală conține un element foarte important pentru corpul uman – fibră, în timp ce produsele din făină nu exsită. 5-6 bucăți de pâine integrală pe zi vă oferă necesarul zilnic de fibre. Aceeași cantitate poate fi obținută din consumul de 14 mere, 21 morcovi, 25 de roșii sau 2,3 ​​kg de castraveți.

Îmbătrânirea prematură

Pâinea și produsele din făină albe sunt lipsite de substanțe nutritive. Consumând alimente în care nu există vitaminele de care are nevoie, organismul nostru nu își poate menține tinerețea, așa că iubitorii de făină îmbătrânesc prematur.

Dependența

Pâinea e ca un drog. Făina produce o eliberare uimitoare de zahăr în sânge și. După ce ai mâncat doar o bucată de pâine din făină albă nivelul de zahăr a crescut rapid, dar apoi scade la fel de repede – și te vei simți leneș și din nou vrei să mănânci carbohidrați rapizi pentru a simți o creștere a vitalității. O astfel de creștere a zahărului din sânge poate duce chiar la diabet.

Excesul de greutate și obezitatea

Acesta este principalul motiv pentru care mulți oameni refuză să mai mănânce pâine din făină albă. Peste 70% dintre persoanele care exclud pâinea din dieta lor pierd în greutate în primele 2 săptămâni. Pâinea are un indice glicemic chiar mai mare decât cel al batoanelor de ciocolată. Și amidonul conținut în produsele de panificație, se împrăștie rapid în tractul digestiv și intră în sânge sub formă de glucoză. Asta înseamnă că vă veți simți înfometat din nou foarte curând.