5 simptome pe care le ai când suferi de diabet – Boala Biancăi Drăgușanu

Bianca Drăgușanu, una din cele mai celebre vedete din România, suferă de diabet boală de care a aflat în urma unor analize. Dragușanu a anunțat că suferă de diabet astăzi.

Este una dinte cele mai raspandite boli din lume, iar numarul celor care sufera de o forma de diabet creste in fiecare zi.

Pentru multi, cele mai puternice simptome sunt setea incontrolabila, vizitele dese la baie si amorteala in maini si in picioare. Insa aceste simptome nu sunt singulare, iar unele cu totul surprinzatoare pot aparea in orice moment.

1. In primul rand, ai putea observa niste schimbari la nivelul pielii. Zone intunecate in jurul gatului, pe coate si la incheieturile degetelor pot fi semne ale unui nivel mult prea mare de zahar in sange.

Nivelul crescut de insulina duce la cresterea celulelor pielii si a melaninei. De asemenea, si scaderea in greutate ar putea fi un semn al diabetului. Analizele de sange sunt obligatorii pentru a depista orice problema de sanatate.

2. Al doilea semn al aparitieu diabetului este imbunatatirea vederii peste noapte. Sa incepi sa vezi deodata mai bine ca de obicei nu este un semn prea bun. Un medic de la Universitatea Vanderbilt a dezvaluit ca multi pacienti de-ai sai au spus ca vedera lor s-a imbunatatit. Dupa ce au inceput sa isi trateze diabetul, au avut nevoie sa poarte din nou ochelari de vedere.

Printre simptomele ca suferi de diabet se numara si manacarimile pielii
Cel de-l treilea semn este reprezentat de mancarimi ale pielii. Diabetul afecteaza circulatia sangelui, ceea ce duce la uscarea pielii si la mancarimi.

Unii pacienti diagnosticati cu diabet au senzatia de mancarime la nivelul extremitatilor, maini si picioare. In cazul in care o crema nu rezolva aceasta problema, ar trebui sa te gandesti ca este un semn al diabetului.

Al patrulea semn este scaderea auzului. Pacientii bolnavi de diabet zaharat experimenteaza o scadere semnificativa a auzului.

Un studiu efectuat de Institutul National American de Sanatate a sugerat ca pierderea auzului ar putea fi un simptom timpuriu de diabet.

Sforaitul este, de asemenea, un semn ca poti suferi de diabet. Pacientii diagnosticati cu diabet au probleme de respiratie.