Supa de roșii a doctorului Doru Laza face minuni pentru sănătate – Beneficii pentru inimă și oase

Pentru a prepara această supă ai nevoie de suc de roșii, orez și rădăcinoase. La final vei obține o supă care va aduce numeroase beneficii sănătății. Este o supă ce conține numeroase vitamine, minerale, dar și antioxidanți.

Conține vitamine precum vitamina A, vitamina C, vitamina K, vitamina B. De asemenea, este o sursă importantă de fier, fosfor, potasiu, zinc, magneziu.

Sucul de roșii folosit pentru a prepara acestă supă poate fi atât fiert, cât și crud. Potrivit studiilor, roșiile își păstrează substanțele nutritive chiar și după ce sunt gătite. Se pare că se înregistrează chiar o creștere a nivelului de licopen după ce roșiile sunt puse la fiert. De aceea sucul de roșii făcut pentru iarnă aduce numeroase beneficii sănătății și se poate consuma fără a fi combinat cu alte alimente.

Pentru a prepara această supă, ai nevoie de următoarele ingrediente:

250 de ml de suc de roșii

750 de ml de apă

2-3 linguri de orez

1 ceapă medie

1 morcov mediu

un sfert de țelină

1 legătură de pătrunjel

puțină sare

1 linguriță de ulei de măsline

Rădăcinoasele trebuie să fie curățate și date pe răzătoare. Se pun într-un recipient, cu ceapa, după care se adaugă 250 de ml de apă.
Trebuie lăsate la foc pentru 5 minute. Apoi se pune sucul de roșii, se adaugă orezul și o jumătate de litru de apă. Se lasă totul la fiert la foc mic pentru 20 de minute. Apoi se ia supa de pe foc și se adaugă pătrunjelul, care a fost tocat mărunt. După ce se răcește, se poate adăuga și uleiul de măsline.

Această supă este benefică pentru organism. Asigură sănătatea inimii, dar și a oaselor.