Leacul recomandat de Arsenie Boca pentru eliminarea pietrelor de la fiere

Părintele Arsenie Boca era nu numai un vizionar, ci şi unul dintre aceia care vindecau atât prin puterea rugăciunii, cât şi cu ajutorul leacurilor din natură. Multe dintre tratamentele naturiste recomandate de acesta şi-au dovedit eficienţa.

Unei femei care se plângea de pietre la fiere, i-a recomandat un remediu pe baza de “limba cerbului”. Este o varietate de ferigă, al cărei nume ştiinţific e Phyllitis scolopendrium. Se foloseşte întotdeauna plantă verde, nu uscată. Avantajul e că această rămâne verde tot anul, dar concentraţia maximă de substanţe benefice o are în lunile de vară.

Se toacă mărunt frunzele de limba cerbului şi se pun împreună cu coji de portocală într-un tifon curat, care se leagă. Acest pachet se pune într-un vas şi se toarnă apă fiartă. Se acoperă şi se lasă la infuzat 5-7 minute, apoi se scoate tifonul cu plante şi se bea călduţ, cu inghituri mici. Se bea ceaiul timp de 2-3 luni, dimineaţă şi seară.

Înainte de a urmă un tratament cu limba-cerbului, vorbiţi cu medicul de familie, deoarece conţine tiaminaze, ce distrug vitamina B1 din organism.