Salata care scade colesterolul si regleaza tensiunea arteriala ridicata

Această salată uimitoare vă va ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea cardiovasculară și este recomandat să o consumați cât mai des posibil.

Hipertensiunea arterială este o condiție comună în care puterea sângelui pe pereții arterelor este atât de ridicată încât poate provoca probleme de sănătate în timp.

Cea mai proastă parte a hipertensiunii arteriale este că deseori trece neobservată, ceea ce sporește riscul bolilor de inimă și al accidentului vascular cerebral.

De fapt, este posibil să aveți tensiune arterială ridicată timp de luni și chiar ani fără simptome vizibile. Cu toate acestea, chiar și fără simptome, deteriorarea vaselor de sânge și a inimii nu se oprește și poate fi detectată.

Dacă este lăsata netratata, hipertensiunea arterială crește riscul de apariție a unor probleme grave de sănătate, așa cum am menționat mai sus.

După cum sa menționat la început, această condiție este foarte frecventă, 40% dintre adulții cu vârsta de peste 25 de ani suferă de hipertensiune arterială.

Există două tipuri de hipertensiune arterială: primara și secundara. Prima se dezvoltă încet, de-a lungul multor ani, în timp ce acesta din urmă apare dintr-o dată datorită unei condiții de bază, cum ar fi probleme renale, probleme cu glanda tiroidă, apnee în somn, tumori adrenale etc.

Fie că este primară sau secundară, această condiție este, de asemenea, asociată cu colesterol ridicat. Unii dintre factorii cheie care cresc riscul de hipertensiune arterială includ inactivitatea fizică, excesul de greutate sau obezitatea, stresul, alimentatia deficitară, consumul de tutun, nivelurile scăzute de potasiu, vitamina D, consumul de sodiu în exces și prea mult alcool.

Produse de reglare a presiunii:

1. Usturoi

Usturoiul brut a fost utilizat de mult timp pentru a trata tensiunea arterială scăzută, hipertensiunea arterială, colesterolul ridicat, boala coronariană, atac de cord, ateroscleroza și fluxul sanguin redus din cauza arterelor înguste.

Faptul că alicina, compusul activ în usturoi, utilizează același mecanism ca și medicamentele pentru tensiunea arterială pentru scăderea tensiunii arteriale, este susținut de știință.

În plus, usturoiul ajută la controlul colesterolului, ajută la relaxarea vaselor de sânge și previne formarea de angiotensină II.

2. Castraveți

Castraveții sunt bogați în apă, potasiu, magneziu și fibre. Potasiul echilibrează cantitatea de sodiu din celule, în timp ce fibrele reduc colesterolul, stimulează scăderea în greutate, previn diabetul de tip 2 și reglează tensiunea arterială.

Salata de usturoi

Această salată uimitoare vă va ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea cardiovasculară și este recomandat să o consumați cât mai des posibil.

ingrediente:

1-2 castraveți

1-2 catei de usturoi sau usturoi verde

½ linguriță de oțet de mere

cativa fulgi de ardei

Spalati castravetii cu atentie si taiati-i rondele, apoi
decojiti usturoiul si tocati-l cu un cutit,

puneti castravetii intr-un bol de sticla mare, adaugati
usturoiul, fulgii de ardei si otetul.

Serviți cu frunze de menta sau alte verdeturi.