Nu faceți aceste greșeli atunci când spălați rufele

1. Lenjeria umedă nu se lasă în cuva mașinii de spălat

Este greșit! Cu toții am fost în situații când ne grăbim și nu avem timp să punem rufele la uscat. Potrivit expertei acestea pot fi lăsate în interiorul mașinii de spălat timp de câteva ore cu ușa deschisă. Mirosul neplăcut apare abia după 24 de ore.

2. Spălarea este permisă doar când cuva este umplută

Este greșit! Cu cât mai multe haine, cu atât calitatea spălării scade. Din lipsă de spațiu hainele se clătesc mai puțin și poate rămâne detergent pe ele. Sfat: umpleți cuva atât cât să atingeți cu mâna peretele din spate a cuvei.

3. Mașina se deteriorează rapid dacă nu sunt utilizate produse speciale

De asemenea, este greșit! Peste tot unde curge apa se formează depuneri de calcar. Pentru îndepărtarea acestora nu este nevoie de produse speciale. Adăugați 20 ml de oțet direct în cuvă și porniți un ciclu cu o temperatură de 60° C. Important! Nu porniți mașina fără rufe! Puneți în interior câteva cârpe sau prosoape. Mirosul de oțet va dispărea în timpul uscării.

4. Hainele care trebuie spălate la 30°C pot fi spălate și la 40°C

Este greșit! Orice persoană greșește foarte mult dacă crede că poate spăla la 40°C hainele pe care sunt indicate 30°C. Sfat! Înainte de spălare verificați indicațiile de pe etichetă. Astfel, veți evita surprizele neplăcute.

5. Folosirea unui singur detergent pentru toate hainele

Cauza pentru care blugii pot rămâne murdari chiar și după spălare poate fi detergentul nepotrivit. Pentru hainele albe, prosoape și lenjeria de pat există produse speciale în componența cărora este înălbitor. Pentru celelalte rufe puteți folosi detergent pentru haine colorate.

6. Mașina de spălat se curăță în timpul spălării

Resturile de detergent și umiditatea permanentă contribuie la înmulțirea bacteriilor. Sfat! Nu spălați doar la 30°C. Periodic folosiți programele cu 60°C sau chiar 90°C.

7. Mașina de spălat este o gaură neagră pentru ciorapi

Contrar acestei teoreme a conspirației, această părere poate fi contraargumentată. De regulă, ciorapul dispărut poate fi găsit pe pereții cuvei sau pur și simplu ați uitat să-l puneți în mașină.

8. Bacteriile mor doar la 90°C

Este greșit! Deși bunicuțele noastre fierbeau lenjeria în cratițe masive, noi nu trebuie să facem același lucru. Spălarea la 60°C este suficientă.