Desigur, toate alimentele naturale sunt într-o anumită măsură sănătoase, unele dintre ele însă au proprietăți excepționale și nu trebuie să lipsească din meniul tău.
1. Lamai
O singura lamaie contine mai mult de 100% din doza zilnica de vitamina C, ceea ce poate ajuta la cresterea nivelului de colesterol “bun” – HDL – si la intarirea oaselor.
Puteti adauga o felie de lamaie in ceaiul verde. Potrivit unui studiu, citricele maresc capacitatea organismului de a absorbi antioxidantii din ceai cu aproximativ 80%.
2. Broccoli
O jumatate de buchet de broccoli contine mai mult de 100% din necesarul zilnic de vitamina K si aproape 200% din doza zilnica recomandata de vitamina C – doua substante nutritive esentiale pentru oase.
De asemenea, consumul de broccoli reduce colesterolul “rau” – LDL, scade inflamatia si reactiile alergice, protejeaza oasele si sustine sanatatea inimii.
3. Ciocolata neagra
Ciocolata neagra poate reduce tensiunea arteriala. Cantitatea de cacao din ciocolata este bogata in flavonoide, iar antioxidantii scad colesterolul “rau” – LDL – si cresc colesterolul “bun” – HDL.
4. Cartofi
Un cartof rosu contine 66 de micrograme de acid folic de constructie celulara.
Un cartof dulce are o cantitate mare de vitamina A, care combate cancerul si stimuleaza sistemul imunitar.
5. Somon
Somonul reprezinta o sursa excelenta de acizi grasi Omega 3, care reduc riscul aparitiei depresiei, bolilor cardiace si a cancerului.
6. Nuci
Nucile contin o cantitate semnificativa de acizi grasi Omega 3, care ajuta la reducerea colesterolului.
In plus, omega 3 imbunatateste starea de spirit si lupta impotriva cancerului.
7. Avocado
Avocado este bogat in grasimi sanatoase, iar, potrivit unor studii, scade colesterolul cu aproximativ 22%.
Un singur avocado contine mai mult de jumatate din fibrele de care aveti nevoie zilnic, ceea ce poate reduce riscul aparitiei bolilor cardiace.
8. Usturoi
Contine un compus numit allicin, care actioneaza ca un antiinflamator puternic si ajuta, in acelasi timp, la scaderea colesterolului.
Usturoiul contine antioxidanti puternici. Acestia neutralizeaza radicalii liberi (particule care ataca celulele, provocand boli si ducand la imbatranire prematura) si pot sa reduca sau chiar sa previna problemele cauzate de radicalii liberi.
De asemenea, usturoiul contribuie la eliminarea toxinelor din ficat, astfel, protejandu-l. Stresul slabeste sistemul imunitar, iar usturoiul este un aliat de nadejde, caci intareste sistemul imunitar prin reducerea numarului si frecventei racelilor.
9. Spanac
Spanacul contine luteina si zeaxantina, doi antioxidanti care stimuleaza imunitatea, fiind, totodata, importanti pentru sanatatea ochilor.
Studiile recente au aratat ca, printre fructele si legumele care lupta impotriva cancerului, spanacul este unul dintre cele mai eficiente.
10. Fasole
O portie de legume (fasole, mazare si linte), de patru ori pe saptamana, poate reduce riscul aparitiei bolilor de inima cu 22%.
Este important sa consumi o cantitate suficienta de apa pentru a evita deshidratarea. Acum, exista…
Otetul de mere este unul din alimentele folosite in scop culinar dar si sanitar. Vrei…
Mierea si nucile au efecte uluitoare asupra corpului, mai ales dacă sunt consumate împreună. Când…
Tartrul este reprezentat din depozitele minerale de pe dinti. In timp, daca nu este inlaturat,…
Bolile oncologice au fost mult timp ciuma acestui secol. Sunt boli grele care afecteaza o…
Omul a primit o adevarata binecuvantare de la Maica Domnului: aceste frunze de pot scapa…