4 Analize Gratuite pe care orice femeie trebuie să le facă

Analizele medicale sunt foarte importante, cu ajutorul lor poți depista anumite probleme de sănătate și să le tratezi fără complicații. De aceea, orice femeie ar trebui să beneficieze de buletinul de analize gratuite, pe care să le facă începând cu 1 aprilie.

Analize de sânge și de urină. Astfel afli daca nivelul colesterolului este în limite normale, dacă ai probleme cu tiroida, dacă ai probleme localizate la nivelul ficatului sau dacă îți lipsesc anumite vitamine.

Urocultura este importantă deoarece ajută la depistarea unor boli intestinale și chiar a cancerului. Aceste analize se fac o dată pe an. Și, în cazul în care apar valori care nu sunt normale, atunci analizele se vor repeta la 3 luni sau la 6 luni.

Examenul ginecoloigic este, de asemenea, important. Femeile, chiar dacă au sau nu au activitate sexuală, trebuie să meargă la giecolog pentru a face testul Babes-Papanicolau si pentru un test de secreție vaginală. Femeile care sunt active sexual trebuie să meargă la ginecolog, pentru a afla dacă suferă de boli cu transmitere sexuală.

Analizele de sânge și de urină. De asemenea, femeile trebuie să meargă la ginecolog. Și, pe lângă analizele care se fac între 20 și 30 de ani, și care se vor repeta la 30-40 de ani, se va face și testul HIV.

Ecografia tiroidiană este, de asemenea, importantă. Șansele să apară problemele hormonale sunt mai mari după vârsta de 30 de ani, mai ales după o sarcină. Examenul stomatologic este indicat. La fel si ecografia abdominală, în timpul căreia se vor observa eventuale tumori. Și, nu în ultimul rând, trebuie făcut și un examen oftalmologic. De asemenea, trebuie ținută sub observație tensiunea arterială.