Remedii uşoare ca să mânânci mai puţin există şi sunt sunt foarte la îndemână. Totodată, acestea îmbunătăţesc digestia şi sunt foarte ieftine.
Momentele în care poftim sunt cele mai grele şi atunci trebuie să apelăm la remediile naturale, care ne ajută să temperăm apetitul culinar.
Bogat în proteinte, pătrunjelul ne oferă rapid o senzaţie de saţietate. Se consumă zilnic, chiar şi o legătură, sub formă de salată, cu lămâie, însă fără ulei.
Pentru a accelera digestia este bine să adăugăm în băuturi, cafea şi deserturi pudră de scorţişoară. Acest condiment este foarte căutat pentru proprietăţile sale, fiind un aliat preţios în lupta cu kilogramele în plus.
Două căni de ceai de scorţişoară înainte de masă fac minuni. Se pune peste o cană cu apă fierbinte o lingurinţă de pudră de scorţişoară şi două linguri de suc de mere.
Gravidelor şi mamelor care alăptează nu li se recomandă însă acest remediu.
Folosind chimen sigur nu dai greş dacă vrei să slăbeşti. Ceaiul de chimen îţi taie pofta de mâncare, astfel că vei mânca mult mai puţin, iar digestia va fi mult mai uşoară.
Savurosul ghimbir poate fi consumat nu doar în mâncare, ci şi sub formă de ceai. Normalizează metabolismul şi îmbunătăţeşte digestia. În plus ghimbirul te ajută să scapi de grăsimea în exces, mai ales cea adominală, dar şi de pe coapse.
Ştevia se numără şi ea printre remediile care ne scad pofta de mâncare. Se consumă în salate, suc sau infuzie pentru a ne diminua pofta de dulciuri şi normaliza nivelul zahărului din sânge.
Chiar mâncarea de ștevie este foarte săracă din punct de vedere al caloriilor, dar foarte sănătoasă și sățioasă. Alături de o porție de mămăligă, mâncarea de ștevie reprezintă un prânz copios și delicios, care vă ține de foame și care vă ține departe de produsele de patiserie sau de covrigii de la colțul străzii.
Iar primăvara este mai mult decât recomandat să vă alcătuiți prânzul din mâncăruri verzi, ca de exemplu: ștevia, spanacul, urzicile. Sau ciorbe de legume. Sunt sățioase, bogate în vitamine, vă hidratează și nutriționiștii le recomandă cu căldură!
La un litru de apă ai nevoie de de o jumătate de rădăcină de ghimbir ras. Se fierbe se strecoară şi se poate consuma pînâ la un litru de ceai pe zi.
Un alt remediu eficient pentru reglarea poftei de mâncare sunt mugurii de pin datorită uleiului esenţial din compoziţia sa. Câţiva muguri de pin mestecaţi înaintea mesei îţi oferă senzaţie de saţietate, astfel că porţiile de mâncare vor fi mult mai mici. Mugurii de pin se pot prepara şi sub formă de decoct. Pentru trei linguri de plantă avem nevoie de un litru de apă. Se fierbe un sfert de oră şi se bea pe parcursul zilei.