Desi suntem sceptici la inceput, avem o gramada de lucruri de invatat de la bunicii nostri.
Acelasi lucru este valabil si in cazul remediilor naturale care sunt de foarte mare folos atunci cand suntem in durere, suntem slabiti sau ne confruntam cu diverse probleme de sanatate.
Veti fi surprinsi sa aflati ca aceste remedii chiar functioneaza. De aceea, in acest articol, vrem sa impartasim cu voi cateva dintre remediile bunicilor care pe noi ne-au ajutat si care cu siguranta va vor fi si voua de folos.
Bicarbonat de sodiu pentru ameliorarea infectiilor urinare. Adaugati o lingurita de bicarbonat de sodiu intr-un pahar cu apa.
Bautura va trata simptomele infectiei urinare deindata intrucat bicarbonatul de sodiu lupta contra infectiilor si alcalinizeaza vezica, protejand-o astfel de bacterii.
Cartofii pentru vindecare muscaturilor de paianjen. Cartofii cruzi prezinta proprietati anti-mancarime si anti-inflamatoare.
Asadar, tot ceea ce aveti de facut este sa feliati un cartof crud, sa-l puneti peste muscatura si apoi sa-l acoperiti cu un bandaj. Lasati cateva minute pentru ca remediul sa-si faca efectul.
Oţet. Picioarele umflate se tratează cu băi de apă călduţă amestecată cu trei-patru pahare de oţet de mere.
Menţineţi până simţiţi că picioarele s-au odihnit. Nu le ştergeţi, lăsaţi-le să se usuce de la sine, iar dacă aveţi dureri puternice înveliţi picioarele în comprese cu oţet.
Şosetele înmuiate în oţet şi frecţiile cu oţet sau spirt sunt cele mai vechi leacuri cu care bunica scotea răceala din corp şi scădea febra.
Telina impotriva respiratiei neplacute. Daca vreti sa scapati de respiratia urat mirositoare, nu trebuie decat sa mestecati putina telina.
Urzici pentru tratarea parului. Urzicile sunt bogate in proteinee, calciu, fosfor, fier, magneziu, betacaroten si contin un nivel ridicat de vitamina A, C, D si B. Toate acestea sunt benefice sanatatii si cresterii parului.
Intrucat parul este alcatuit din proteine, frunzele de urzica il vor mentine sanatos si ii vor reda stralucirea si rezistenta.
Puteti consuma urzicile sub forma de ceai. Nu trebuie decat sa puneti cateva frunze de urzica intr-un ibric cu apa clocotinda si apoi puteti savura ceaiul.
Ceaiul de ceapa pentru raceala: Când într-o răceală încăpăţânată sau imediat după vă chinuie o tuse extrem de sâcâitoare, vă mai doare şi pieptul, iar gâtul nu e nici el fericit, atunci luaţi o ceapă mărişoară şi fierbeţi-o bine.
Mai lăsaţi-o acoperită acolo câteva minute după ce o luaţi de pe foc şi apoi, era să zic savuraţi, chinuiţi-vă să beţi rezultatul aşa fierbinte-cald.
Caisele uscate pentru indigestie. Bunicii nostri credeau ca orice persoana trebuie sa consume cinci caise uscate dupa fiecare masa pentru a ajuta digestia.
Aceste fructe sunt bogate in fibre care stimuleaza digestia si previn balonarile. Caisele uscate contin vitamina A, C, B si beta-caroten.
Caisele imbunatatesc vederea si ajuta la regenerarea tesuturilor si a nervilor. Prin aportul ridicat de fier, aceste fructe sunt recomandate in cazurile severe de anemie.
Caisele uscate sunt o sursa buna de fibre alimentare si potasiu, avand un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu. Fructul este foarte nutritiv, laxativ, si este recomandat in anemii, astenii, insomnii, convalescente.
Daca nu ne credeti pe cuvant, va recomandam sa incercati si voi aceste remedii pentru a va convinge pe propria piele.
Este important sa consumi o cantitate suficienta de apa pentru a evita deshidratarea. Acum, exista…
Otetul de mere este unul din alimentele folosite in scop culinar dar si sanitar. Vrei…
Mierea si nucile au efecte uluitoare asupra corpului, mai ales dacă sunt consumate împreună. Când…
Tartrul este reprezentat din depozitele minerale de pe dinti. In timp, daca nu este inlaturat,…
Bolile oncologice au fost mult timp ciuma acestui secol. Sunt boli grele care afecteaza o…
Omul a primit o adevarata binecuvantare de la Maica Domnului: aceste frunze de pot scapa…