Probabil stiti deja un truc sau doua pe care le puteti folosi in bucatarie pentru a va face sarcinile mult mai usoare si mai rapide. Cu toate acestea, suntem siguri ca nu ati auzit de urmatoarele trucuri. Ati observant deja ca unele oua se decojesc mai usor si altele mai greu, chiar daca se afla in acelasi pachet. Diferenta consta in prospetimea oualor.
Ouale care au coaja veche de 7-10 zile este mai usoara, in timp de ouale mai proaspete de 7 zile au coaja mai grea.
Pentru a preveni problemele in timpul curatarii oualor, adaugati o lingura de bicarbonat de sodiu in apa pe care o folositi la fierbere.
Coaja oualor proaspete este dificil de indepartat deoarece aceastea sunt mai putin alcaline decat ouale mai vechi. Bicarbonatul de sodiu face ca ouale sa fie mai alcaline, ceea ce inseamna ca va usura procesul de fierbere.
Cum faceți ouăle fierte perfecte?
Incalziti ouale inainte de a le fierbe pentru a le impiedica sa se sparga.Lasati-le la temperature camerei pentru o perioada sau tineti-le sub apa calda timp de cateva minute.
Daca doriti sa pregatiti ouale fierte tare, inmuiati-le in apa rece pentru cateva minute inainte de a le fierbe.Pentru un galbenus mai moale, fierbeti-le timp de aproximativ 3 minute.
Pentru a va asigura ca ouale sunt gatite uniform, acoperiti-le complet cu apa. De asemenea, trebuie sa stiti ca fierberea oualor prea mult timp va face galbenusul sa devina verzui si textura alba de ou va deveni asemanatoare cu guma.
Pentru a face fierberea mai usoara pune ouale fierte in apa rece mai intai.Alte utilizări pentru bicarbonatul de sodiuO linguriţă cu bicarbonat în apa florilor din vază ajută la menţinerea prospeţimii acestora pe termen lung.Un recipient mic cu bicarbonat pus înfrigider ajută la absorbţia mirosurilor neplăcute de mâncare.