Tot ce trebuie sa stiti despre consumul de Clementine

Clementinele nu sunt apreciate doar pentru gustul şi savoarea lor, dar şi pentru vitaminele pe care acestea le conţin. Un lucru de remarcat este faptul că aceste fructe au în compoziţia lor puţine calorii, circa 46 la 100 de grame de fruct.

Sunt ideale pentru dietă, deoarece două clementine se încadrează la cifra de 60 de calorii, ceea ce reprezintă un lucru important pentru persoanele care urmează o dietă.

Conţin foarte multă vitamina C şi de aceea foarte utilă în special în perioada rece a anului. De asemenea mai conţin magneziu şi fier, care menţin funcţionarea în condiţii normale a sistemului muscular şi nervos.

Clementinele sunt formate din 86% apă, sunt bogate în potasiu şi calciu. De asemenea conţin foarte multe fibre, care sunt foarte utile în digestie, având un aport deosebit la micşorarea colesterolului din sânge. Datorită prezenţei fibrelor şi a potasiului, clementinele sunt foarte bune în procesul de detoxifiere. Clementinele sunt invenţia omului, prin altoirea portocalului cu mandarinul. Clementinele au fost create de Louis Charles Trabut, în 1900.

Clementinele rezistă mai mult decât mandarinele, dar îşi menţin aroma acestora, iar în comparaţie cu portocalele sunt mai dulci şi mai zemoase.

„Copiii” portocalelor şi mandarinelor sunt în topul recomandărilor specialiştilor pentru acest sezon. Aşa că dacă vrei să descoperi combinaţia între textura fină a mandarinei şi aroma portocalei, nu ezita să le strecori în dieta zilnică. Iata de ce e bine să mănânci clementine. Nu știi care sunt beneficiile miraculoase ale clementinelor? Pe lângă faptul că abundă în vitamina C,un antioxidant puternic care întărește sistemul imunitar și mențin ridicat nivelul colagenului (esențial pentru o piele fermă),clementinele conțin potasiu,un mineral bun pentru inimă și fibre,necesare unei digestii bune.

Așadar,clementinele pot fi consumate zilnic,mai ales în sezonul rece,când corpul deține mai puține substanțe nutritive din cauza că alimentația din timpul iernii este mai săracă în vitamine și minerale. În plus,clementinele nu sunt un „dușman” al siluetei,de aceea le poți consuma cu încredere chiar dacă vrei să slăbești. O clementină de dimensiune medie conține doar 40 de calorii,motiv pentru care poate fi consumată pe post de gustare sau înaintea unui antrenament fizic.

Dacă vrei să consumi mai puține dulciuri de sărbători,înlocuiește cozonacul,turta dulce și alte deserturi tradiționale cu gustoale clementine,care te vor ajuta să-ți ții în frâu pofta de dulce. Astfel,vei consuma mai puține calorii pe zi,ceea ce înseamă că riscul de a acumula kilograme în plus se va reduce în mod considerabil. Nu în ultimul rând,clementinele pot fi consumate cu o oră,două înainte de un festin culinar,deoarece substanțele din compoziția lor inhibă efectele negative ale mâncărurilor bogate în grăsimi și zahăr.

Beneficiile clementinelor asupra organismului

1. Clementinele sunt bogate in fibre, deci excelente in refacerea stomacului dupa o masa nesanatoasa, noteaza site-ul mujeraldia.com.
2. Consumul acestor fructe mici si portocalii este recomandat pentru persoanele care au probleme cu tenul. Cojile de clementine te pot scapa de acnee. Aceste fructe previn imbatranirea celulara datorita continutului ridicat de antioxidanti.

3. Sunt cele mai bune fructe pe care i le poti da copilului tau. Le ofera energie cat pentru 24 de ore.

4. Pulpa clementinelor contine vitamina C, vitamina B, acid citric, zahar si caroten, cateva elemente importante pentru mentinerea sanatatii intregului sistem imunitar.

5. Clementinele au, de asemenea, proprietati bronhodilatatoare si antiinflamatoare.

6. Fructele sunt bune pentru dezinfectarea gatului. Un ceai facut din coji de clementine este numai bun pentru gatul rosu, iritat.
7. Clementinele combat dezvoltarea bolilor cardiovasculare si degenerative, precum cancerul.

8. Clementinele au si efect diuretic. Sunt recomandate si in combaterea simptomelor gutei.

Uleiul esential de clementine sau de mandarine este de mare ajutor pentru o serie de probleme estetice si de sanatate. Uleiul de clementine este antiseptic, antiputrid si antispasmodic. De asemenea, are proprietati tonifiante si stimuleaza organismul pentru producerea bacteriilor bune in lupta cu radicalii liberi.