Beneficiile gutuilor au fost recunoscute inca din cele mai vechi timpuri.
Gutuia este fructul care depaseste cu mult poame mai cunoscute, datorita continutului de substante benefice organismului. Cateva dintre beneficiile gutuilor fac aceste fructe sa devina foarte importante pentru sanatate.
Gutuia reprezinta o sursa bogata in zinc, sulf, sodiu si fibre dietetice, dar si in fitonutrienti. Daca e consumata proaspata, ajuta la refacerea pielii dupa expunerea la razele ultraviolete. Studiile arata ca atunci cand vrem sa slabim, acest fruct devine unul ideal pentru ca are putine calorii.
Printre beneficiile gutuilor se mai regaseste si faptul ca ajuta la reglarea nivelului de colestero. De asemenea, cand exista probleme cu digestia sau sistemul imunitar e slabit, o singura gutuie poate face adevarate minuni.
In plus, gutuia mai e folosita pentru proprietatile sale analgezice, emoliente, diuretice si tone, alaturi de cele antiinflamatorii. Mai poate previne reactiile alergice si scade tensiunea ateriala. Un consum regulat stimuleaza si sistemul cardio-o vascular.
Unul dintre cele mai importante aspecte cand vine vorba de acest fruct al toamnei este ca actioneaza si ca un puternic antioxidant. Mai mult, coaja contine uleiuri esentiale care ridica nivelul de serotonina si imbunatateste starea de spirit sau calmeaza depresia.
Beneficiile gutuilor erau recunoscute inca din antichitate!
In plus, infuzia de frunze de gutuie este excelenta pentru a combate starile de nervozitate, agitatie, insomnie, avand si efecte sedative alaturi de cele antidepresive, potrivit adevarul.ro. Sucul de gutui, dar si gutuile crude sunt cele mai bune pentru tratarea bolilor de ficat si pancreas.
In Grecia antica, gutuia era considerata un dar al zeilor. Avicenna, cel mai mare savant al civilizatiei musulmane, i-a dedicat un intreg capitol in „Canonul Medicinei”. Din timpuri stravechi, fructul a ajutat in combaterea unei game variate de boli.
Gutuile au efecte benefice si in raceli sau gripe, iar ceaiul este un remediu natural foarte bun pentru tusea convulsiva sau pentru expectorat. Fructul mai ajuta la tratatea infectiilor respiratorii, in cele gastro-intestinale sau cancer.
Este important sa consumi o cantitate suficienta de apa pentru a evita deshidratarea. Acum, exista…
Otetul de mere este unul din alimentele folosite in scop culinar dar si sanitar. Vrei…
Mierea si nucile au efecte uluitoare asupra corpului, mai ales dacă sunt consumate împreună. Când…
Tartrul este reprezentat din depozitele minerale de pe dinti. In timp, daca nu este inlaturat,…
Bolile oncologice au fost mult timp ciuma acestui secol. Sunt boli grele care afecteaza o…
Omul a primit o adevarata binecuvantare de la Maica Domnului: aceste frunze de pot scapa…